Dette trenger du:
1 stk løk
2 stk blomkål
2 dl kremfløte
5 skiver bacon
salt og pepper
1 ts muskat
1 ss finhakket gressløk
Slik gjør du det:
Skrell løken og hakk den grovt. Stek den gyllen i olje i en kjele.
Del opp blomkålen i skiver eller biter. Sett en liten bit til side.
Ha blomkålbitene i en kjelen. Ha i fløte. Fyll på med vann til det dekker blomkålen.
Garnityr
Ha baconet i en tørr stekepanne og stek det sprøtt. Hakk det opp.
Når blomkålen er gjennomkokt, kjør det glatt med en stavmikser.
Smak til med muskat, salt og pepper. Gi suppen et oppkok. Du kan også ha i en buljongterning.
Hakk den ukokte blomkålen.
Server suppen med bacon, blomkål, krutonger, gressløk, og en skvett olivenolje.
Jeg har også bakt gulrotbrød til suppen. Oppskriften fant jeg her.
Del opp blomkålen i skiver eller biter. Sett en liten bit til side.
Ha blomkålbitene i en kjelen. Ha i fløte. Fyll på med vann til det dekker blomkålen.
Garnityr
Ha baconet i en tørr stekepanne og stek det sprøtt. Hakk det opp.
Når blomkålen er gjennomkokt, kjør det glatt med en stavmikser.
Smak til med muskat, salt og pepper. Gi suppen et oppkok. Du kan også ha i en buljongterning.
Hakk den ukokte blomkålen.
Server suppen med bacon, blomkål, krutonger, gressløk, og en skvett olivenolje.
Jeg har også bakt gulrotbrød til suppen. Oppskriften fant jeg her.
Dette trenger du:
1 | pakke | gjær |
5 | dl | lettmelk |
2 | ts | salt |
2 | gulrøtter (finrevet) | |
12 | dl | grovbakstmel |
Pensling og dryss:
1 | sammenvispet egg | |||||||
2 | ss | solsikkekjerner |
Slik gjør du det:
Smuldre gjæren i bakebollen og varm melken til den er lunken (37°C). Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst. Tilsett det øvrige, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
Hev deigen under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bord og del den i to emner. Form dem til brød. Legg dem på bakepapir på stekeplate, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.
Pensle med egg og strø på solsikkekjerner. Stek brødene i 15 – 20 minutter på 225 °C. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt for frysing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar